ابزار و کتابخانه ها

JuicsFS: راهکار مدرن برای ذخیره‌سازی توزیع‌شده داده

انتخاب یک راهکار مقیاس‌پذیر و کارآ برای ذخیره توزیع شده فایل‌ها در بسیاری از معماری‌های امروزی سیستم‌های اطلاعاتی یک تصمیم مهم در ایجاد یک زیرساخت ذخیره سازی مطمئن و قابل اتکاست .

برای سال‌ها این نقش را HDFS‌ هدوپ برای سازمان‌ها ایفا می‌کرد که البته برای نیازمندی‌های مدرن طراحی نشده بود و بیشتر ابزار ذخیره سازی هدوپ در عصر نخستین فناوری‌های مرتبط با کلان‌داده بود.

با محبوبیت S3 آمازون، گزینه متن‌باز آن یعنی Mino هم در چند سال اخیر بسیار رایج شده است و به یک De Facto  استاندارد برای ایجاد یک زیرساخت ذخیره فایل توزیع شده تبدیل شده است که راه‌اندازی و کار با آن هم بسیار ساده است.

اما اگر سیستمی دارید که بخشی ازفایلهای آن در کلاد (S3، Google Cloud Storage، Azure Blob)  و بخشی دیگر در سرورهای محلی و بخشی در سرورهای تخصصی استوریج مانند سرویس‌های S3 که امروزه اکثر شرکت‌های ایرانی هم ارائه می‌دهند، قرار گرفته است و به یک واسط استاندارد و یکپارچه برای دسترسی به تمام این استوریج‌ها نیاز دارید، JuiceFS برای شما طراحی شده است.

 

💡 مزایای کلیدی JuicsFS

سازگاری کامل با POSIX: امکان استفاده مانند یک سیستم فایل معمولی

• پشتیبانی از انواع ذخیره‌سازی ابری

عملکرد بالا: بهره‌گیری از کش محلی برای بهبود سرعت خواندن و نوشتن (واینکه با زبان Go نوشته شده است)

قابلیت اطمینان و مقیاس‌پذیری: امکان گسترش آسان با رشد حجم داده‌ها

 

آدرس گیت‌هاب پروژه : https://github.com/juicedata/juicefs

سایت اصلی JuicFS : https://juicefs.com/en

🔑 JuiceFS رایگان و متن‌باز است و جامعه فعالی از توسعه‌دهندگان از آن پشتیبانی می‌کنند.

یک نکته ….

یکی از خوانندگان عزیز این مطلب در لینکدین هم نظری راجع به این پروژه داشتند که بهتر است دوستان حتما با دقت آنرا بررسی کنند : «این فایل سیستم در نسخه رایگان از Distributed Data Cache استفاده نمی کنه همچنین عدم پشتیبانی از ACL و کربروس و Apache Ranger یعینی عدم پشتیبانی از کلیه راه کارهای امنیت . در سازمان های بزرگ این این موارد نباشه اصلا توصیه نمیشه ولی شاید برای سازمان هایی که بخوان امنیت را در لایه application کنترل کنن شاید مفید باشه »

 

مجتبی بنائی

دانشجوی دکترای نرم‌افزار دانشگاه تهران (yun.ir/smbanaie)، مدرس دانشگاه و فعال در حوزه توسعه نرم‌افزار و مهندسی داده که تمرکز کاری خود را در چند سال اخیر بر روی مطالعه و تحقیق در حوزه کلان‌داده و زیرساخت‌های پردازش داده و تولید محتوای تخصصی و کاربردی به زبان فارسی و انتشار آنها در سایت مهندسی داده گذاشته است. مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و طراحی سامانه‌های مقیاس‌پذیر اطلاعاتی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته ایشان در چند سال گذشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا