بانکهای اطلاعاتی سطر گسترده

سیلا : بانک اطلاعاتی نوین و سازگار با کاساندرا

کاساندرا به عنوان معروفترین بانک اطلاعاتی سطر گسترده یا ستون محور چندسالیست که جایگاه مناسبی را در صنعت ذخیره و بازیابی کلان داده به دست آورده است و برای کاربردهای مختلفی که سرعت نوشتن و خواندن در حجم بسیار زیاد داده برایشان اهمیت حیاتی دارد، بسیار موثر و بهینه ظاهر شده است .

با این توصیفات،‌ سیلا به عنوان یک  بانک اطلاعاتی سطر گسترده نوین (منظور از سطر گسترده این است که به ازای یک کلید، بتوان تعداد نامحدودی داده در یک سطر ذخیره کرد مثلا به ازای یک کاربر خاص، تمام مطالب منتشر شده او یا به ازای یک مطلب خاص،‌تمام لایکها و نظرات آن) با محور قرار دادن ساختار داده ای کاساندرا به عنوان مبنای کار و با تغییراتی در معماری بانک اطلاعاتی و نحوه مدیریت شبکه، توانسته است به کارآیی ای چند برابری نسبت به کاساندرا دست یابد و با حفظ قدرت کاساندرا ، به سرعت و راندمان آن افزوده است . drop-in-replacement

این بانک اطلاعاتی می تواند به عنوان یک نسخه جدید از کاساندرا هم نگریسته شود که شما با نصب آن، نیاز به حذف یا تغییر داده های قبلی که در کاساندرا ذخیره شده بود ، ندارید و خود سیلا با همان داده ها شروع به کار می کند و با همان زبان CQL و ابزارهای مدیریتی کاساندرا مانند nodetool هم می توانید با آن کار کنید که این امر رواج و استفاده از آنرا در آینده ای نزدیک ممکن خواهد ساخت. البته باید درعمل هم آزمایش شود و شرکتهای معتبری هم پشتیبانی آنرا برای کاربردهای حرفه ای بر عهده بگیرند که بتوان به آن اعتماد کرد.

شکل های زیر معماری و نحوه مدیریت شبکه در سیلا و مقایسه آن با کاساندرا را نشان می دهد. برای اطلاعات کاملتربه سایت این بانک اطلاعاتی جدید مراجعه کنید.

architectureمعماری سیلا

network

نحوه مدیریت شبکه در سیلا

cassandra_vs_scylla_latency

میزان تاخیر در عملیات خواندن و نوشتن و توان عملیاتی سیلا و کاساندرا

Benchmarkسرعت خواندن و نوشتن سیلا و کاساندرا

پی نوشت :

در حال حاضر (اواخر سال ۲۰۱۷ – سال ۹۶ هجری شمسی) ، سیلا به یک جایگزین مناسب و بهینه تر کاساندرا در محیط های عملیاتی تبدیل شده است. تعدادی از شرکتهایی که از این بانک اطلاعاتی نوین در محیط های واقعی خود استفاده می کنند را در این آدرس می توانید مشاهده کنید.

مجتبی بنائی

دانشجوی دکترای نرم‌افزار دانشگاه تهران (yun.ir/smbanaie)، مدرس دانشگاه و فعال در حوزه توسعه نرم‌افزار و مهندسی داده که تمرکز کاری خود را در چند سال اخیر بر روی مطالعه و تحقیق در حوزه کلان‌داده و زیرساخت‌های پردازش داده و تولید محتوای تخصصی و کاربردی به زبان فارسی و انتشار آنها در سایت مهندسی داده گذاشته است. مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و طراحی سامانه‌های مقیاس‌پذیر اطلاعاتی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته ایشان در چند سال گذشته است.
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

3 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
3
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x